adam foto

Adam Sołtys

KADRA KOLONII I ZIMOWISK

Praca z młodymi, ciekawymi świata ludźmi od paru lat zajmuje większą część mojego czasu. Aktualnie wolne chwile poświęcam Katolickiemu Stowarzyszeniu Młodzieży Diecezji Tarnowskiej gdzie jestem Zastępcą Prezesa Diecezjalnego. Z ramienia tego Stowarzyszenia zajmuje się m.in. Młodzieżową Szkołę Animatora, prowadzącą szkolenia dla liderów grup młodzieżowych. Od dzieciństwa interesuje się historią, która wbrew pozorom nie ma nic wspólnego z nudą, a także po prostu światem, dlatego chętnie chłonę ciekawostki i informacje z każdej dziedziny nauki.
Mówiąc o współpracy z Fundacją nie mogę nie wspomnieć o współpracy z jej twórcami, która to zaczęła się gdy sam, jako uczestnik wiele lat temu mogłem z nimi spędzać wakacje na obozie. Ze względu na te świetne wspomnienia tak chętnie zostałem wychowawcą na prowadzonych przez nich koloniach. Mogę z całego serca polecić każdemu Fundację Chlebek, po pierwsze ze względu na wspomnianą świetną atmosferę, którą pamięta się przez lata, a po drugie ogromny profesjonalizm, dzięki któremu i jako uczestnik, i jako współpracujący z nimi mogę się czuć spokojnie oraz bezpiecznie pod każdym względem. Uważam, że każdy kto miał lub będzie miał styczność z tą Fundacją zauważy jak bardzo wyróżnia się ona pozytywnie na tle innych organizatorów wypoczynku.

Inni członkowie